Hakkımızda

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Alternatif Enerji Kulübü altında kurulan En Verimli Elektrikli Araç ekibimiz çeşitli bölümlerden toplam 30 kişilik bir ekip ile Eylül 2021 tarihinden itibaren çalışmalarını sürdüren bir takım olup yoluna yeni üyeleriyle tüm hızında devam etmektedir. Bu yolda başta Prof. Dr. Enver ATİK hocamız olmak üzere tüm hocalarımıza teşekkürü bir borç biliriz.

Biz Kimiz

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Alternatif Enerji Kulübü çatısı altında 30 kişilik bir aileyiz. Danışmanımız Prof. Dr. Enver ATİK ile geleceğin teknolojileri üzerine çalışmalar yürütüyoruz. Ekip olarak TUBİTAK Tekno Fest Efficiency Challenge kategorisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Tarihçemiz

Alternatif Enerji kulübü olarak 2000’li yılların başlarında bu serüvene başladık. Danışman hocamız Prof.Dr.Enver Atik önderliğinde 2008 TüBİTAK Fomula-G yarışmasında aldığımız birincilik ardından 2012 - 2015 seneleri arasında Shell-Ecomaraton yarışmalarında uluslar arası sahada ülkemizi gururla temsil edip aralarında en iyi Türkiye takımı ödülü de bulunan çeşitli başarılar elde ettik. Shell-Ecomaraton yarışmaları ile birlikte 2013-2016 seneleri içersinde TÜBİTAK Efficiency Challenge, TÜBİTAK Hidro Mobil, TÜBİTAK Formula-G yarışmalarında vazgeçilmez finalistler arasında yer alıp çeşitli başarılara imza attık. 2018 den sonraki süreçte TÜBİTAK Efficiency Challenge yarışmalarında yer almaya ve kendimizi geliştirmeye devam ediyoruz.

Vizyonumuz

Sürdürülebilir taşımacılığın geleceğini şekillendirmek, gelecek nesillere daha temiz bir yaşam sağlayabilmek için sürdürülebilir taşımacılık alanlarında yeni yaklaşımlar ve uygulamalar geliştirmek. Destekçilerimize yarışmalarda gurur ve değer sağlamak.

Misyonumuz

Efficiency Challenge

Efficiency Challenge, 2005 yılından bu yana düzenlenmekte olan Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları, ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencileri arasında alternatif ve temiz enerji kaynakları konusunda farkındalık oluşturmak, öğrencilere teknik, mesleki ve takım çalışması deneyimi kazandırmak ve elektrikli araçların ülkemizde gelişimi için insan kaynağı yetiştirmeyi amaçlar.

Hedeflerimiz

Alternatif Enerji Kulübü olarak dünyada ilerleyen teknolojilerin ülkemizde de yerli ve özgün olarak geliştirilmesinin önemine inanıyoruz. Milli teknolojilerin çevreci çözümlerle geliştirilmesine katkıda bulunmak öncelikli hedefimiz. Projemizle birlikte takım üyelerinin mekanik, yazılım ve elektroniğe dair teknik bilgilerinin yanında mühendislik becerilerinin de geliştirilmesini amaçlıyoruz. Takımımız 2024 yarışlarına tamamen yeni bir araçla katılacaktır. Bu yeni araç geliştirme ve üretimi doğrultusunda, yeni kabuk tasarımı, alt aksam şase, yeni yerleşik şarj birimi ve batarya yönetim sistemleri üzerine çalışmaktadır.

Şase Tasarımımız

Dış Tasarımımız